Letos vznikne devět tisíc nových pracovních míst

Skvělá zpráva pro lidi bez práce! Díky růstu české ekonomiky vznikají nová pracovní místa. Do konce roku by jich mělo vzniknout až 9 tisíc. Pro ministra průmyslu a obchodu jsou prioritou Ústecký a Moravskoslezský kraj.

Ilustrační fotografie
reklama

Až 900 nových pracovních míst vytvoří společnost INA Lanškroun ve Svitavách. Dalších tisíc lidí najde práci v novém opravárenském centru výrobce mobilů HTC v Brně. Česká ekonomika je ale ve skvělé kondici a spolu s vládními pobídkami táhne stáje více zájemců.

"Samozřejmě budou dokončovány investice, které byly nasmlouvány v loňském roce. Tam je velmi důležitá výstavba továrny Hyundai Mobis v průmyslové zóně v Mošnově a největší investice, která bude letos realizována, kterou je výstavba velké továrny firmy Nexxen v průmyslové zóně u Žatce," uvedl pro TV Nova premiér Bohuslav Sobotka.

Nasmlouvané investice z loňska by podle premiéra měli přinést dalších 16 tisíc nových pracovních míst. S tím je spokojený i ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

"Vlajkovou lodí letošních investic je rozšíření výroby Škody Auto v Kvasinách, kde se bude vyrábět nejen Superb, ale i nové SUV," prozradil Mládek.

Sobotkův kabinet se snaží vedle investorů z oblasti automobilového průmyslu přilákat také investice do oblastí softwarového inženýrství, leteckého průmyslu nebo výzkumu či vývoje. Opozice je však co se zásluh Sobotkova kabinetu skeptická.

"Ekonomika se vyvíjí pozitivním směrem, doufejme, že to dlouho vydrží. Není to zásluha této vlády," řekl Miroslav Kalousek (TOP 09).

 

Témata: lidé | práce | zaměstnanci

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky