Podvodník vylákal z důvěřivce tisíce, posloužil mu facebook!

Policisté na Olomoucku řeší další případ podvodu na sociální síti. Neznámý pachatel vylákal z třicetiletého muže údaje k jeho elektronickému bankovnictví a připravil ho o několik tisíc korun.

Ilustrační fotografie
reklama

I tento podvodník využil důmyslné lsti, kterou použilo už mnoho nepoctivců před ním.

Naboural se do profilu třicetiletého muže ze Zábřehu na Moravě na sociální síti a jeho jménem pak přátelům rozeslal žádost, aby mu poslali čtyřicet korun. Vyhovět se rozhodl třicetiletý muž z Mohelnice a udělal tu chybu, že do zaslaného formuláře vyplnil přihlašovací údaje ke svému elektronickému bankovnictví.

Na další zaslaný dotaz pak vyplnil údaje o své platební kartě a také své telefonní číslo. Na telefon mu pak přišly dva autorizační kódy, které domnělému kamarádovi poslal.

Naštěstí ale v tu chvíli, kdy ještě s pachatelem elektronicky komunikoval, zjistil, že byly z jeho účtu provedené dvě platby. Okamžitě proto kontaktoval svou banku a podařilo se mu alespoň zabránit v odeslání druhé platby. Zachránil si tak pětačtyřicet tisíc korun. Devatenáct tisíc však z jeho účtu zmizelo. Ty se však podle aktuálních informací podařilo policistům zajistit.

Mladý muž díky své pohotové reakci nedoplatí na svou důvěřivost. Podvodníka policisté hledají a v případě dopadení mu hrozí až pětileté vězení.

Témata: CZK | podvod | facebook

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky