Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Růže na Valentýna? Cena květin se najednou "záhadně" změnila

Růže, ilustrační fotografie
Růže, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Většina mužů slavící Valentýna kupuje své drahé polovičce k tomuto svátku květiny. Nejčastěji růže. A prodejci to moc dobře vědí. A přizpůsobují tomu i ceny!

Cena růží, hlavně červených, před 14. únorem stoupá. Někde více, někde méně, málokde, ale zůstává stejná. Redaktor TN.cz obešel pár vybraných květinářství v Praze a přesvědčil se na vlastní oči.Ceny se oproti začátku týdne u červených růží zvedly o deset až dvacet korun za kus. Nejdražší jsou tradičně květinářství v centru města a v obchodních centrech. Tam jedna rudá růže může nyní vyjít kupujícího klidně i na 120 korun.

Vyplatí se proto opustit nejfrekventovanější tepny a zkusit květinářství jinde. Jen pár stovek metrů od prodejny, kde jedna růže vyjde na zmiňovaných 120 korun, seženete tu samou za 65 korun. A nebudete-li chtít červenou, pořídíte ještě o desetikorunu levněji. Prodavačka za pultem přiznává, že dnes odpoledne ale ještě cenu o deset korun zvednou, červené na 75 korun, ostatní na 65 korun. "To víte, zájem je o ně teď extrémní," dodává. 

Naopak ceny ostatních řezaných květin jako tulipánů nebo gerber zůstávají povětšinou stejné. Nechcete-li se nechat vydírat cenovou politikou prodejců, darujte své milované například kytici tulipánů, tu totiž pořídíte za stejnou cenu jako kdykoliv jindy.

Témata:  Valentýn (svátek zamilovaných) květiny

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy