Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchodci i maminky zuří. Tato ostrá slova vzkazují politikům

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Češi se rozzlobili. Proč? Poslanci totiž jednají o tom, že si od ledna zvýší platy o 8100 korun. Politici to schytávají ze všech stran. Nejvíce zuří důchodci, protože někteří nepobírají ani tolik, o kolik si chtějí poslanci přidat. Přečtěte si některé ze vzkazů, které lidé politikům poslali.

Nehoráznost, bezcitné hyeny, nestydíte se. To je jen pár z výrazů (a těch slušnějších, většina ostřejších je totiž nepublikovatelných), které vzkazujete našim zákonodárcům. Ti si totiž chtějí od ledna zvýšit o 8100 korun. Je to zatím návrh rozpočtového výboru, ale poslanecké kluby už se předtím dohodly, že platy se poslancům a senátorům zvednou, takže je pravděpodobné, že návrh projde.

"Jste neskutečný bezcitný hyeny, každému z vás bych přála se topit ve sračkách jako se topí rodiny s dětmi, kterým nemají dát pomalu co jíst, díky výši nájmů a cenám, které ustavičně stoupají. Chce se mi z vás páni poslanci blít," píše Lenna. "Nevím, proč by si měli přidávat peníze. Raději ať zvýšej mateřskou . Co dostáváme teď, tak to se neuživí dítě a natož dvě děti," vzkázala paní Dagmar na TN.

"8100 z našich daní je nehoráznost!" napsala Kristina.

"Co si o tom myslíme? Na dětech šetří, pro ty peníze nejsou. Můžeme si my dát šlofíčka v práci, nebo si brouzdat pěkně po netu, číst noviny anebo dokonce falšovat přítomnost v práci? Každý jen hrabe do své kapsy a za naše těžce vydřené peníze pěkně kyne. Chudáci udřený," upozorňuje Ivana.

"Můžete, vy poslanci, vysvětlit na kameru, jak má člověk s příjmem necelých 9000 vyžít když je v nájmu a platí nájem 6000? To znamená, že 3000 zbude... a kde je elektřina a kde voda?Myslíte si že 3000 na nájem vodu a jídlo stačí na celej měsíc? Vždyť tady u nás třetina bere cca 9000... to máme všichni pochcípat hlady? Hlavně, že když přidáváte tak na důchodech přidáte 40 Kč... ale pro sebe si přidáte rovnou o 8000 navíc...," vzkázal Martin.

"Ať si přidají 50 Kč a důchodcům přidají 14 %!" navrhuje čtenář TN pod přezdívkou Cit Rina.

"Nehorázný, že se nestydíte, důchodcům přidáte 50 Kč a sobě jeden měsíční plat důchodce. Jste nesoudní , chce se mi z vás zvracet. Životní minimum na matku a dítě, podotýkám pro dva lidi, je necelých 5000 Kč, když krabička mléka pro kojence stojí 460 Kč a to dítě to má na tři a půl dne. Hlavně sobě si ty konta umíte ztučnit velice dobře, nezapomeňte nám voličům pak slibovat zlaté doly, sobě zlaté padáky! STYĎTE SE!" píše Eva.

"Já mám za 45 let dřiny důchod 7550, nájem 7986kč. Jsou to zrůdy a vůbec se nestydí," vzkázala Jana.

"Je to výsměch lidem, dcera má pro tříčlennou rodinu 6000 na celý měsíc po zaplacení bytu," napsala Dada.

Témata:  CZK důchodci poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy