Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drábkův duch je stále tady, varuje Škromach

Drábkův duch je stále tady, varuje Škromach

Foto: Wikipedia

Na Úřadech práce se stojí fronty, systém kolabuje a lidé nedostávají své dávky. Jde o pozůstatek Drábkovy éry, který nedokázal současný ministr práce a sociálních věcí v demisi vyřešit. Situaci teď oglosoval exministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach /ČSSD/.

V důsledku rozhodnutí antimonopolního úřadu byl vypnut nový systém od firmy Fujitsu. Zakázka totiž podle úřadu nebyla správně zadána. Firma ihned po Novém roce systém vypnula, což nikdo nečekal. Ani ministr Koníček, který situace zatím nevyřešil.

"Drábkův duch je tady stále s námi. Schwarzenbergovy kádry nikdy nezklamou," komentoval situaci na sociální síti Zdeněk Škromach. Teď bude celou situaci řešit nový ministr. Tím bude nejspíš sociální demokrat Petr Krčál.

Témata:  Úřad práce Jaromír Drábek

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.