Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nezaměstnaní naklušou do práce, na rozdíl od Drábkovy veřejné služby ale dostanou zaplaceno

Nezaměstnaní naklušou do práce, na rozdíl od Drábkovy veřejné služby ale dostanou zaplaceno

Foto: Pixmac

Nezaměstnaní dost možná naběhnou do práce. Poté, co šéf asociace hejtmanů Michal Hašek /ČSSD/ navrhl poslat nezaměstnané odklízet škody po povodních, ministryně práce Ludmila Müllerová /TOP09/ se toho chytla.

MPSV poslalo úřadům práce sto milionů korun. Z nich by se měly financovat veřejné práce, na které by měli být nasazeni dlouhodobě nezaměstnaní. Na rozdíl o nechvalně známé Drábkovy veřejné služby, která byla povinná a bezplatná, je tato varianta honorována. Nezaměstnaný si tak může přivydělat až 15 tisíc měsíčně.

"Z jednotlivých pracovišť i médií víme, že je značná poptávka po tom, aby se do pomoci při povodních zapojili také nezaměstnaní. Na starosti to má právě Úřad práce, a my jsme učinili už všechny potřebné kroky pro to, aby se nezaměstnaní do veřejně prospěšných prací i dalších forem pomoci co nejdříve zapojili," uvedla generální ředitelka Úřadu práce ČR Marie Bílková.

Stačí jen, aby obce a města postižené povodní oslovily úřady práce a požádaly je o vyslání nezaměstnaných.

Témata:  nezaměstnanost Povodně 06/2013

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy