Vypukla válka operátorů: Chcete platit za neomezené volání výrazně levněji?

Mobilní operátor Telefónica O2 přišel ve čtvrtek s revoluční změnou své nabídky, neomezené volání po Česku teď na místo 2000 bude u O2 stát jen 749 korun měsíčně. Tím Telefónika rozpoutala na trhu cenovou válku a zákazníci vydělají. Nové tarify za měsíc zveřejní i Vodafone a půjde prý ještě níže.

660
reklama

Již za 249 korun nově mohou volat a esemeskovat zákazníci O2 zcela neomezeně ve vlastní síti. Za 749 korun získají neomezené volání a SMS kamkoliv v České republice - a k tomu 1GB dat. Na nové tarify FREE bude moci přejít každý. V případě zákazníků O2 bude jedno, zda již má uzavřenou smlouvu se závazkem, či nikoli. Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem FREE. Nové tarify bude samozřejmě možné získat i bez závazku.

"Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme," uvedl Mediafaxu Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

V souvislosti s novými tarify přichází změna v prodeji mobilních telefonů. Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí.

Krok Telefóniky vyprovokoval k reakci konkurenční Vodafone. Podle serveru mobil.cz Vodafone půjde s některými tarify ještě níže pod O2, údajně i pod 700 korun. Vodafone slibuje, že bude levnější a avizuje cenu pod 700 korun. Rozdíl oproti tarifu O2 bude podle serveru v množství dat. O2 do tarifu přidalo zmíněný 1 GB dat, Vodafone slibuje 600MB balíček.

Reakce se čeká i od třetího operátora T-Mobile, který určitě nezůstane s poklesy tarifů pozadu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky