S novými operátory se roztrhl pytel! Blýská se na lepší časy?

Dlouho na českém trhu dominují tři telefonní operátoři, jejichž hra mnohdy nebývá považována za čistou, neboť si navzájem příliš nekonkurují a my tak platíme téměř nejdražší tarify v Evropě. Teď se však něco mění, co to bude znamenat pro české spotřebitele, se teprve ukáže.

660
reklama

Před nedávnem se v České republice objevil virtuální operátor BLESKmobil. Za tímto operátorem stoji Telefónika s vydavatelstvím Ringier. BLESKmobil si od loňského podzimu našel již přes sto tisíc zákazníků.

Nyní chce na trh vstoupit i vydavatelství Mafra, která plánuje podepsat smlouvu s T-Mobilem, jak uvádí ČTK. Smlouva je dnes již na spadnutí a očekává se její podepsání v řádu týdnů. Ze spolupráce by tak mohl vzejít virtuální operátor s názvem např. Mobil.cz.

Již v lednu se objevila zpráva, že provozovatel obchodních domů Tesco chce navázat spolupráci s Telefónikou. Ve čtvrtek firmy oznámily, že Tesco Mobile chce vstoupit na trh v létě tohoto roku, k čemuž nyní činí potřebné kroky. Stejná spolupráce mezi těmito firmami funguje již ve Velké Británii či na Slovensku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky