Pumpaři zlevňují! Jak dlouho bude tento trend pokračovat?

Během minulého týdne klesla cena benzinu o devět haléřů na 36,72 koruny a nafty o sedm haléřů na 36,2 koruny za litr. Prodejci tak korigují únorové ceny, kdy během celého měsíce zdražily o 2,3 procenta, informovala v pondělí prostřednictvím statistik CCS společnost Colosseum.

660
reklama

"V tomto týdnu očekáváme pokračování zlevňování. Ceny pohonných hmot by mohly poklesnout až o několik desetihaléřů," odhadl pro Mediafax analytik společnosti Colosseum Boris Tomčiak. Podle jeho slov hraje svoji příznivou roli také vývoj na měnových trzích, kde posílila korun, a snížil se kurz USD/CZK o 0,8 procenta. Aktuálně je možné jeden dolar zakoupit za 19,44 koruny.

Dolů šly také průměrné ceny pohonných hmot na burze v Rotterdamu. Cena benzinu na tamním trhu se propadla o 2,9 procenta, nafta zlevnila o 2,2 procenta.

Proti tomu cena ropy typu Brent v minulém týdnu mírně stagnovala na úrovni 110 dolarů za barel. "Zásoby ropy lehké texaské ropy WTI v USA ke konci minulého týdne stouply o 3,83 milionu barelů, což je čtyřikrát více, než byl medián odhadů analytiků," doplnil závěrem analytik Tomčiak.

Témata: pohonné hmoty

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky