Škoda musela zlevnit model Rapid. Z 289 900 Kč o rovných dvacet tisíc

Mladoboleslavská novinka, která na autosalonu v Paříži zveřejnila, že nová Škoda Rapid bude stát kolem 300 tisíc, zlevnila. O rovných dvacet tisíc!

660
reklama

O Škodu Rapid v Česku nebyl takový zájem, jak vedení automobilky očekávalo. Nová cena Škody Rapid je proto nyní 269 900 korun. Za tuto cenu dostanete benzínový motor 1,2 MPI a výkon 55 kW. Jde o akční model Škoda Rapid Fresh. Modely se silnějším motorem (1,2 TSI/ 63 kW a 1,2 TSI/ 77 kW) jsou mnohem dražší.

Mladoboleslavská škodovka snížením ceny zároveň reaguje na skutečnost, že od února se na trhu objeví nová generace octavie, která bude stát okolo 334 900 korun. Mnoho lidí by si totiž raději počkalo na kvalitnější octavii.

Škoda Rapid je jako vůbec první sériový vůz značky kompletně navržena v duchu nově vyvinutého designového jazyka automobilky. "Tento vůz na první pohled reprezentuje jasné stanovisko: jasnost, preciznost, svěžest a emocionálnost," uvedl Eckhard Scholz, člen představenstva za oblast technického vývoje.

Za hlavní cílovou skupinu pro model Rapid považuje Škoda Auto zejména rodiny, které hledají prostorný vůz za dostupnou cenu v obvyklé kvalitě české značky. "S tímto modelem stanovujeme nová měřítka v segmentu kompaktních vozů.

Témata: škoda auto

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky