Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek si stěžoval v ČT na mizerný plat! Padne-li vláda, zbavím se jen okovů

Kalousek si stěžoval v ČT na mizerný plat! Padne-li vláda, zbavím se jen okovů

Foto: Vlada.cz

Miroslav Kalousek si otevřeně stěžoval na svůj nízký plat ministra. V České televizi prohlásil, že když padne vláda, vůbec mu to nebude vadit. Zbaví se prý okovů a bude lépe placen.

Ministr financí Miroslav Kalousek se vyjadřoval k žádosti poslaneckého klubu ODS na odložení schůze sněmovny na příští týden. Během rozhovoru ho nejprve naštval redaktor, kvůli dotazu v jakých rozpočtových kapitolách se bude škrtat, pokud se neschválí daňový balíček.

"S kým si teď myslíte, že mluvíte? Já jsem pouhý ministr financí, ne vláda," rozčílil se faktický šéf TOP09 a zdůraznil, že návrh rozpočtu schvaluje celá vláda a on může mluvit jen za sebe.

"Budu respektovat změny, které učiní vláda nebo parlament. Ale nebudu respektovat změny, které zvýší deficit nad tři procenta DPH," doplnil Kalousek své vyjádření. Z těchto slov se dá vydedukovat, že vláda není jednotná ohledně dalších škrtů a čeká ji tvrdý boj o každou korunu.

Pokud sněmovna odmítne „politiku za své," nebude se TOP09 podle Kalouska podílet na vládě. Případného odchodu se sám ministr vůbec neobává. „Já se odchodem z vlády mohu zbavit pouze svých okovů," pronesl velmi klidně. „Takže pokud to sněmovna odmítne, tak se velmi rád zbavím okovů a půjdu dělat něco jiného," přednesl své plány do budoucna s tím, že ví, kam by šel pracovat a přineslo by mu to mnohem víc peněz, než má jako ministr. „Já jsem velmi mizerně placen za velmi složitou práci," postěžoval si Kalousek na konci rozhovoru pro ČT.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy