Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drábek v problémech! Zachránit se ho snaží Kubiceho vnitro

V médiích se objevila zpráva, že vnitro brzdí kauzu Drábkova ministerstva. Ta se týká systémů na vyplácení sociálních dávek. Zakázka je podle Nadačního fondu proti korupci velmi předraženým molochem s pochybným pozadím.

Podle informací deníku Insider momentálně brání došetření kauzy ministerstvo vnitra, které nechce Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže poskytnout dokumentaci k zakázce na licence firmy Microsoft.Protikorupční fond podnikatele Karla Janečka k tomu na svém facebooku napsal: „Drábkovo ministerstvo nejprve se snažilo zamezit zveřejnění dodatků, které jsme nakonec vyvěsili na stránkách NFPK. Aktuálně se snaží zabránit poskytnutí originální dokumentace k zakázce na dodávku licencí Microsoft.“Drábek asi moc dobře ví, že celá zakázka není zrovna čistý byznys výhodný pro stát: „Veřejná soutěž totiž vůbec neproběhla. Původně mělo dojít ke schůzce představitelů NFPK a ministra Drábka, nicméně schůzka z naší strany byla podmíněna poskytnutím konkrétních dokumentů, což ministr Drábek odmítl a schůzka se tak nekonala.“Šetření antimonopolního úřadu započalo napadení zakázky firmou Radima Jančury Student Agency. Proč nenapadl zakázku přímo nadační fond, vysvětlují takto: „Antimonopolní úřad zahájil řízení na základě návrhu na zrušení smluv této nesmyslné investice informačních systémů, které jsme podali z pozice společnosti Student Agency. Pokud bychom tento návrh podali ve jménu NFPK, pak by nebyl brán v úvahu, jelikož nemůžeme figurovat coby potenciální zájemce o tuto zakázku“.A slibují: „Budeme dál tlačit na podrobné prošetření tohoto případu“.

Témata:  Jaromír Drábek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy