Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drábek už svoje dostal, tak mohou sKarty skončit

Drábek už svoje dostal, tak mohou sKarty skončit

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Miroslav Macek ví, proč nadešel čas k ukončení sKaret. Že se jejich čas nachýlil ke svému konci, již definitivně potvrdila i ministryně Müllerová. A jaký že je ten důvod? To budete koukat.

Projekt sKaret provázely problémy, tvrdá kritika, demonstrace atd. Když skončil jejich "vynálezce" ministr Drábek ve funkci, zvedla se vlna kritiky i ze strany ODS. To byl definitivní hřebíček do rakve projektu. Ve sněmovně teď leží senátní návrh na zrušení, u něhož je skoro jistota, že projde.

"Ministryně Müllerová konečně připustila, že vynikající a skvěle provedený koncept sKaret opravdu končí. Usuzuji z toho, že exministru Drábkovi už byly vyplaceny všechny odměny, které za jejich zavedení obdržel...," míní Miroslav Macek.

Témata:  Jaromír Drábek sociální karta

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy