Drábek v problémech! Zachránit se ho snaží Kubiceho vnitro

V médiích se objevila zpráva, že vnitro brzdí kauzu Drábkova ministerstva. Ta se týká systémů na vyplácení sociálních dávek. Zakázka je podle Nadačního fondu proti korupci velmi předraženým molochem s pochybným pozadím.

reklama

Podle informací deníku Insider momentálně brání došetření kauzy ministerstvo vnitra, které nechce Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže poskytnout dokumentaci k zakázce na licence firmy Microsoft.

Protikorupční fond podnikatele Karla Janečka k tomu na svém facebooku napsal: „Drábkovo ministerstvo nejprve se snažilo zamezit zveřejnění dodatků, které jsme nakonec vyvěsili na stránkách NFPK. Aktuálně se snaží zabránit poskytnutí originální dokumentace k zakázce na dodávku licencí Microsoft.“

Drábek asi moc dobře ví, že celá zakázka není zrovna čistý byznys výhodný pro stát: „Veřejná soutěž totiž vůbec neproběhla. Původně mělo dojít ke schůzce představitelů NFPK a ministra Drábka, nicméně schůzka z naší strany byla podmíněna poskytnutím konkrétních dokumentů, což ministr Drábek odmítl a schůzka se tak nekonala.“

Šetření antimonopolního úřadu započalo napadení zakázky firmou Radima Jančury Student Agency. Proč nenapadl zakázku přímo nadační fond, vysvětlují takto: „Antimonopolní úřad zahájil řízení na základě návrhu na zrušení smluv této nesmyslné investice informačních systémů, které jsme podali z pozice společnosti Student Agency. Pokud bychom tento návrh podali ve jménu NFPK, pak by nebyl brán v úvahu, jelikož nemůžeme figurovat coby potenciální zájemce o tuto zakázku“.

A slibují: „Budeme dál tlačit na podrobné prošetření tohoto případu“.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky