ČSSD je prolezlá korupcí kvůli stranické pokladně!

Senátor Vladimír Dryml v uplynulém týdnu opustil stranu ČSSD a zamířil k zemanovcům. Jaké ho k tomu vedly důvody, uvedl v Interview ČT24.

660
reklama

Dryml se v pořadu opřel do vedení sociální demokracie, které se snaží ke všem kauzám mlčet a nic nedělá. ČSSD je podle Drymla prolezlá korupcí, jak je názorně vidět v Ústeckém kraji. Dryml kolikrát upozorňoval na nezákonné jednání hejtmanů, ale nikdo jej nevnímal. V pořadu sdělil, že je přesvědčen o tom, že někteří z hejtmanů jednají korupčně. O čemž dle něj svědčí i množství auditů z krajů.

Vedení strany však nadále jen mlčí k podezřelému jednání v krajích s tím, že ctí presumpci neviny. Pro Drymla je však záhadou, proč ji v takovém případě nectili i u bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha, jehož byl náměstkem. S Rathem se však rozešli ve zlé poté, co mu Dryml vyčítal podezřelé kroky, které Rath prováděl v kraji. To, co se dělo za Ratha ve Středočeském kraji, podle Drymla děje i v dalších krajích.

V pořadu vznesl Dryml závažné obvinění: peníze z korupce tečou do stranické pokladny. Vzpomínal na svém působení u Ratha, kdy se dávaly straně sponzorské dary, avšak nikdy nezjistil, odkud se tyto peníze vzaly. Rath měl kolikrát říci, že je nutné ČSSD pomoci.

S ČSSD si nerozumí také z toho důvodu, že strana slibovala podporu školství a zdravotnictví. Najednou však vedení řeklo, že je nutné zrušit nemocnici v Rychnově a ve Vrchlabí, kde je ředitelem.

Dryml se nedostal na kandidátku do Královéhradeckého kraje, avšak cítí závazek vůči voličům a svým zaměstnancům nemocnice ve Vrchlabí. To je jeden z důvodů proč se rozhodl pro přestup do SPOZ.

Témata: korupce | čssd

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky