RegioJet vstoupil do železniční unie

Přepravce RegioJet vstoupil do Mezinárodní železniční unie (UIC), firma byla přijata na zasedání unie v americké Philadelphii. V úterý o tom informoval ředitel komunikace skupiny Student Agency Aleš Ondrůj.

reklama

"Členství v UIC je klíčové z hlediska naší další expanze zejména do zahraničí. RegioJet má dvě priority: postupně chceme být hlavním dopravce na trase Praha – Ostravsko v rámci ČR a zároveň hodláme výrazně budovat naše provozní aktivity v regionu střední Evropy. Z tohoto pohledu je naše členství v UIC významným krokem na této cestě," vysvětlil Jiří Schmidt, provozní ředitel a člen představenstva společnosti RegioJet.

UIC je globální organizace, která koordinuje rozvoj a fungování železniční dopravy ve všech členských státech. Řeší mimo jiné problematiku vytváření nových a zachovávání stávajících mezinárodních spojů, unifikaci železniční techniky, dohlíží na dodržování bezpečnostních kritérií, jako je zabezpečovací zařízení nebo samočinné brzdy. Reprezentuje členské společnosti na mezinárodní úrovni.

Vlaky firmy RegioJet, která patří do skupiny Student Agency, přepravují denně mezi Prahou a Ostravskem a Žilinou průměrně 3500 cestujících. Společnost současně provozuje i regionální vlaky na Slovensku na trase Bratislava – Komárno.

Témata: regiojet

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky