Klaus šokuje: Prezidentem by měl být Zeman

Z lavírování ODS a ČSSD kolem výběru kandidátů pro prezidentské volby těží Miloš Zeman. Podle zjištění MF DNES by se na Hradě zamlouval i prezidentovi Václavu Klausovi, píše deník v pondělním vydání.

reklama

"Tak už zvedni tu prezidentskou kandidaturu, budu tě volit," řekl podle MF DNES Klaus Zemanovi 9. května v hemžení tisícovky hostů na tradiční recepci ruské ambasády k uctění konce války. O prezidentské kandidatuře přitom se Zemanem nemluvil poprvé. Předtím ho navštívil v pražské nemocnici Bulovka, kde byl Zeman na malé operaci.
 
Zeman obě setkání potvrdil. "My se nescházeli nijak utajeně," řekl MF DNES Zeman. Ocenil, že ho prezident navštívil, ale zdráhal se prozradit, zda mu Klaus skutečně přislíbil svůj hlas. To však nepřímo potvrdil sám Klaus, usuzuje MF DNES z prezidentova vyjádření: "Miloše Zemana považuji za významnou osobnost české politiky, s čímž jsem se nikdy netajil. Jeho prezidentskou kandidaturu považuji za logické vyústění jeho politické i životní dráhy. O prezidentskou kandidaturu by se podle mého názoru měli ucházet lidé, kteří pro naši zemi něco vykonali. Miloš Zeman mezi ně patří."
 
Zemana to potěšilo. "Beru to jako vyjádření sympatií. Pro mě je důležitá podpora výrazných osobností a prezident Klaus bezesporu výraznou osobností je," komentoval to v MF DNES.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky