Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČEZ v loňském roce vydělal 40,8 miliardy korun

ČEZ v loňském roce vydělal 40,8 miliardy korun

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Energetický gigant ČEZ vykázal za loňský rok čistý zisk 40,8 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Společnost o tom informovala v úterý na svých internetových stránkách.

Čistý zisk energetické Skupiny ČEZ tak překonal celoroční plán o 0,7 miliardy korun. Přesto zisk po zdanění klesl meziročně o 13 procent.

Významně plánované hodnoty loňského roku překonala Skupina ČEZ v kategorii provozního zisku před odpisy (EBITDA), když ukazatel nad očekávání vzrostl o 2,5 miliardy a přesáhl 87,3 miliardy korun. To představuje dvouprocentní meziroční pokles.

Ačkoliv výsledky roku 2011 jsou v meziročním srovnání s rokem 2010 na provozní úrovni o 1,7 procenta nižší, ČEZ nakonec doručil svým akcionářům zisk vyšší, než plánoval.

Témata:  ČEZ

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy