Drábek: Jsem rád, že tato vláda přidává důchodcům

Exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek /TOP 09/ překvapil. Podle vlastních slov je rád, že současná vláda přidává důchodcům. Řekl to na České televizi.

Ilustrační fotografie
reklama

Současná vláda schválila hned několik změn týkajících se resortu práce a sociálních věcí. Nejvýznamnější je bezpochyby opětovná plná valorizace penzí.

Dalo by se očekávat, že bývalý ministr práce Drábek bude proti tomu protestovat, ale to se nestalo. "Jsem rád, že tato vláda přidává důchodcům," řekl na České televizi. Stejně tak je rád, že více peněz dostanou státní zaměstnanci.

Celé to má ale háček. "Kde na to ta vláda chce vzít?" zeptal se a rovnou i odpověděl. Buď současní daňoví poplatníci, nebo naše děti. "Podle mě to bude tak nějak kombinace," dodal. Část z toho, co rozdá sociálně-demokratická vláda, se zaplatí dnes, a část z toho zaplatí naše děti.

Uznal ale, že se to dalo čekat. "To je standardní sociálně-demokratická politika," řekl Drábek. Vadí mu ale, že zatímco vláda, jejíž byl členem, překonala nepopulárními reformami ekonomickou krizi, ta současná bude pokračovat v rozhazování.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky