Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Důchody chceme zvýšit a víc. Lidé si to zaslouží, říká...

Důchody chceme zvýšit a víc. Lidé si to zaslouží, říká...

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová-Tominová /ČSSD/ chce zvýšit důchody o 200 korun. V tom má podporu poslance a bývalého šéfa odborů Jaroslava Zavadila /ČSSD/. Ten by si dokázal představit i větší navýšení.

"Doufám, že ministr Babiš dokáže získat více finančních prostředků, než je teď k rozpočtu dáno. Důchodci by si zasloužili navýšení důchodu o 200 korun, a pokud se bude dařit lepší výběr daní, tak by to mohlo být i více," řekl v Událostech na České televizi Zavadil.

Reagoval tak na myšlenku ministryně, že by se důchody měly v průměru o dvě stovky zvednout všem důchodcům. S tímto návrhem půjde na středeční jednání vlády. Tvrdí, že od roku 2012 důchody v podstatě stagnovaly. Navýšení by platilo od příštího roku.

Valorizaci důchodů radikálně zpomalila vláda Petra Nečase. Důvodem byla snaha uspořit peníze ve schodkovém rozpočtu.

Témata:  důchody Jaroslav Zavadil

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy