Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nové byty za méně než milion. Prodej bytů v Praze trhá rekordy

Nové byty za méně než milion. Prodej bytů v Praze trhá rekordy

Foto: ČMSS

Trh s novými byty v Praze zažil hvězdný vstup do nového roku. Za první tři měsíce letošního roku developeři prodali celkem 1850 nových bytů, což bylo o 37 procent více než za stejné období roku 2014.

Developeři zároveň přepsali rekord v počtu prodaných bytů za jedno čtvrtletí, dosud jím bylo poslední čtvrtletí roku 2014, kdy se v Praze prodalo 1700 nových bytů. Dalších 6600 bytů mají developeři v současné době připravených k prodeji. Vyplývá to ze společných dat společností EKOSPOL, Trigema a Skanska Reality, které na jaře loňského roku spojily své síly s cílem poskytnout objektivně co nejpřesnější údaje o situaci na trhu v Praze.

„Z výsledků plyne jasný závěr – lidé chtějí vlastní bydlení. Daří se jim, ohledně své budoucnosti jsou optimisté a kvůli koupi bytu se nebojí zadlužit. To je pro nás developery skvělá zpráva, ale zároveň výzva k další přípravě nových projektů. EKOSPOL v letošním roce uvedl do prodeje již téměř 350 bytů v osmé etapě projektu Panorama Kyje a první etapě EKOCITY Hostivař. V obou projektech vyprodáváme byty doslova kosm ickou rychlostí. Například v EKOCITY Hostivař jsme prodali přes 100 bytů za jediný týden,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, lídra bytové výstavby v České republice. „V projektu EKOCITY Hostivař jsme přišli s absolutní novinku – byty 1+kk+sk. Vybrané menší byty disponují moderně vyřešeným stavebně odděleným spacím koutem. Díky optimalizaci na všech stupních výstavby včetně minimalizace zisku jdeme proti trendu na trhu a zlevňujeme. Byty 1+kk+sk jsme nabídli v cenách začínajících na 990 tisíci korunách, 2+kk na 1,55 milionu a 3+kk na 2,34 milionu korun,“ uzavírá Evžen Korec.

Témata:  bydlení

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Vyplatí se platit nájem, nebo splácet hypotéku?

Řada rodin se rozhoduje mezi bydlením v nájmu a pořízením vlastního domova na hypotéku. Obě možnosti mají své výhody i nevýhody. Z pohledu budování majetku je vždy výhodnější pořízení vlastní nemovitosti na hypotéku. Při rozhodování mezi nájemním bydlením a pořízením vlastní nemovitosti na hypotéku většina lidí srovnává výši tržního nájemného s měsíční splátkou hypotéky. Která z částek je aktuálně vyšší?