Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vdaná muslimka předstírala, že je matka samoživitelka. Roky podváděla stát

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Australská verze serveru Yahoo informuje o velmi pokryteckém příběhu. Žena předstírající, že je strádající matka samoživitelka, roky těžila z výhod poskytovaných státem. A to i přesto, že její manžel-podnikatel vydělával dohadem asi 1 milion dolarů ročně.

Rebecca Khodraghaová si vzala svého muže Khaleda v roce 1991. Problém spočívá v tom, že měli pouze islámský obřad a tak své manželství úřadů nikdy neoznámili a nezaregistrovali je.

Od roku 1999, tedy celých 18 let, manželé žijí v sociálním bydlení, které získali od státu z fondu veřejného bydlení. Muslimka totiž až doteď tvrdila, že je „matka samoživitelka, která se vlastními silami pokouší postarat o svou rodinu". Jak ale zjistil australský kanál 7 News, Khaled provozuje elektrikářskou firmu a jeho odhadovaný příjem je asi 1 milion dolarů ročně. Pár také vlastní dvě další nemovitosti. V roce 2000 koupili dům ve městě Lakemba, o dva roky později pak získali nemovitost v Greenacre.

„Nejde jen o to, že podvádí daňové poplatníky. Podvádí také lidi v nouzi,“ zlobí se Paul Vevers, mluvčí úřadu sociálního bydlení. Dodal, že se úřady od ženy pokusí získat zpětně nájemné, které měla platit. Odhadem půjde o tisíce dolarů. Matka dvou dětí byla podle médií odhalena díky anonymnímu tipu. Byla usvědčena z podvodu a dosouzena na tři měsíce domácího vězení. Proti rozhodnutí se ale odvolala.

Server Yahoo v té souvislosti uvádí, že podle údajů úřadů na sociální bydlení čeká až 60 tisíc rodin, některé dokonce déle než 10 let. V letech 2010 až 2016 byly v souvislosti se sociálním bydlením odhaleny podvody, které stát připravily asi o 8,8 milionů dolarů. „Není tu žádné perfektní řešení, ale vláda je odhodlána poskytnout ubytování pro co nejvíce lidí, kteří čekají na sociální bydlení,“ dodal Vevers.

Témata:  Muslimové podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy