Marksová a Sobotka předali ocenění seniorům

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová spolu s premiérem Bohuslavem Sobotkou ocenili seniory a organizace, kteří ve svém volném čase pomáhají zlepšit kvalitu života seniorů a obětavě pomáhají ostatním. Cena Rady vlády pro seniory a stárnutí populace se předávala v Brně na mezinárodní konferenci „Příprava společnosti na demografické změny“.

Bohuslav Sobotka
reklama

„Moc si vážím všech aktivních seniorů, kteří nezůstávají doma v bačkorách, ale organizují spoustu věcí. Jsou pro mě skvělým příkladem, jak bych chtěla v budoucnu fungovat já,“ řekla ministryně práce Michaela Marksová.

„Pro naši vládu je zlepšování života důchodců důležitou prioritou. Jsem rád, že se paní ministryni Marksové daří ve vládě prosazovat řadu komplexních opatření, kterými dosahujeme zcela konkrétních výsledků. Demografické stárnutí ale bude vyžadovat komplexnější a systémovou odpověď. Musí na něj zareagovat konstrukce všech pojistných a dalších systémů, zejména veřejné služby. Do budoucna tak proto musíme vytvořit větší synergii mezi sociálními službami a zdravotnictvím,“ řekl předseda vlády Bohuslav Sobotka.

Cena je symbolickým poděkováním seniorům, kteří se ve svém volném čase věnují obecně prospěšným činnostem, které se nezaměřují jen na seniory, ale také dialog mezi generacemi. Na cenu Rady vlády bylo nominováno celkem 42 osob a 16 organizací a kolektivů. Zvláštní ocenění za mimořádný přínos v seniorské problematice si odnesl dlouholetý předseda Rady seniorů ČR Zdeněk Pernes.

Ocenění v jednotlivých kategoriích:

Kategorie kolektiv

1. místo - Klub seniorů Rožnov pod Radhoštěm
2. místo – Mezigenerační a dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
3. místo – Klub Aktiv, z.s. a Městská Rada seniorů Prachatice

Kategorie jednotlivec

1. místo - MUDr. Zdeněk Kalvach, CSc.
2. místo – Alois Štípek
3. místo – Jan Durďák a Jindra Delongová 

MPSV a Rada vlády pro seniory a stárnutí populace usiluje o vytvoření co nejlepších podmínek pro zdravé, aktivní a důstojné stárnutí. Prosazuje nejen aktivní zapojení starších osob do ekonomického a sociálního života společnosti, ale snaží se chránit i jejich lidská práva. 

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky