Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brno: Totálně zamořená zóna. Vyhněte se mu obloukem

Brno
Brno
Foto: Pixabay

Lidé, kteří žijí v Brně, se musejí vypořádat s další ránou. Po epidemii žloutenky, kterou už onemocněly stovky lidí, a zamořeném ovzduší se teď ve vodě po celém městě rozšířily bakterie.

Pokud nutně do Brna nemusíte, vyhněte se mu obloukem. Místní už začínají mluvit o prokletém létu, za posledních pár dní se musí vypořádat s další ránou, která ohrožuje jejich život. Brnem se nešíří už jen žloutenka, ale také nebezpečné zplodiny a bakterie ve vodě.

Nejdříve v Brně vypukla epidemie žloutenky. Od konce července se nakazilo více než dvě stě lidí, kteří skončili v karanténě. Nemoc se stále nedaří vymýtit a lavinovitě se šíří dál. Lékaři hovoří o největší epidemii žloutenky v Česku od začátku tisíciletí.

K dlouhodobému problému se ve středu přidal krátkodobější, ale stejně nebezpečný. Výrobnu a sklad molitanu v Brně-Černovicích zachvátil mohutný požár, který se podařilo uhasit až ve čtvrtek odpoledne. Kvůli zamořenému ovzduší pak hasiči lidem doporučili nevětrat.

Zatím poslední špatná zpráva přišla ve čtvrtek. Brněnské vodárny a kanalizace varovaly, že voda v celém městě není pitná! Před konzumací by ji lidé měli převařit, odborníci v ní totiž zjistili zvýšené množství bakterií. Nejde prý o běžnou havárii, potíže podle vodáren způsobilo vedro.

Témata:  Brno

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy