Policisté a celníci pátrali v Praze po migrantech, zastavili 4 tisíce aut

Velká policejní akce zaměřená na migranty se uskutečnila v noci na pátek v Praze. Policisté na dvou místech zastavili téměř čtyři tisíce vozidel a společně s celníky kontrolovali posádky i převážené věci.

Policie ČR
reklama

Na dvě stovky strážců zákona a celníků se daly do práce po 22. hodině v Cínovecké ulici ve směru jízdy k dálnici D8 a na Pražském okruhu u Cholupického tunelu.

Doprava byla svedena vždy do jednoho pruhu. Vytipovaná vozidla pak čekala důkladná prohlídka. Policisté měli mimo jiné k dispozici unikátní přístroj, jehož čidla dokážou odhalit člověka schovaného v návěsu kamionu na základě tepu srdce. Celníci zas třeba hledali pašované cigarety pomocí psa vycvičeného na poznání tabáku.

Kontrolou prošlo téměř 4 tisíce vozidel a více než tisícovka jejich pasažérů. Mezi hříšníky patřil cizinec se čtyřmi zřejmě padělanými pasy, dva řidiči pod vlivem alkoholu a čtyři s neplatnými či chybějícími dálničními známkami.

V rukou policistů skončili rovněž tři lidé, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Naopak jeden z řidičů šlápl na plyn, a přestože se za ním hned pustila hlídka, podařilo se mu ujet.

Celníci měli k dispozici databázi dlužníků a tak se jim na místě podařilo vybrat skoro 125 tisíc korun na nezaplacených daních.

Témata: uprchlíci | Policie ČR

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky