Záhada letu MH370 rozluštěna? Objevila se děsivá svědectví

V případu ztraceného Boeingu 777 společnosti Malaysia Airlines se objevila dvě nová svědectví. Generál indonéské policie dokonce tvrdí, že ví, co se v osudný den 8. března v jihoasijském vzdušném prostoru stalo. Informuje server news.com.au.

Pohřešovaný letoun Boeing 777-200ER 9M-MRO v roce 2011
reklama

"Mluvil jsem s ředitelem malajsijské policie Tunem Mohammedem Hanifem Omarem. Vlastně vím, co se ve skutečnosti stalo s letem MH370," prohlásil indonéský policejní generál Sutarman na setkání zástupců aerolinek Lion Air a policie. Jeho slova potvrdilo několik účastníků schůzky.

Ačkoliv není jasné, kdy setkání proběhlo, zpráva o generálově prohlášení rozpoutala vlnu spekulací, co úřady ve skutečnosti o zmizení letadla s 239 lidmi na palubě ve skutečnosti vědí a zda tyto informace nezatajují před veřejností.

Generální inspektor malajsijské policie Chálid Abú Bakar je Sutarmanovými slovy údajně šokován. Ve svém oficiálním stanovisku přislíbil, že ho vyslechne a zjistí, jak svou poznámku myslel.

Nejde přitom o první překvapivé prohlášení týkající se letu MH370. Ewan Wilson, bývalý ředitel společnosti Kiwi Airlines nedávno vystoupil s domněnkou, že za zmizením stroje stojí kapitán Ahmad Šáh.

Šáh byl podle Wilsonova názoru "psychicky narušený". Během letu se prý sám zamknul v kokpitu a následně vypnul dodávku kyslíku do kabiny, čímž usmrtil celou posádku a všechny cestující. Následně otočil boeing na cestu do Indického oceánu a spáchal sebevraždu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky