Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Macek ostře: Pan Čistý Nečas měl na loupeže ze státního vlastní lidi

Macek ostře: Pan Čistý Nečas měl na loupeže ze státního vlastní lidi

Foto: Vlada.cz

Petr Nečas, obviněný z údajné korupce, možná byl pan Čistý, uznal Miroslav Macek. Ale má to háček.

Macek, bývalý vrcholový politik v barvách ODS, se zaměřil ve své glose na aktuální události z okolí Petra Nečase. "Z množících se útržkovitých zpráv se pomaličku, ale jistě skládá obrázek, ukazující, že Petr Nečas možná byl „pan Čistý", ovšem na loupení z veřejných prostředků měl své lidi," konstatuje.

Nepochybně tak naráží na svou nynější ženu, před rozvodem s předchozí manželkou milenku Janu Nagyovou (dnes Nečasovou). Ta totiž podle všeho byla v kontaktu s lobbistou Ivo Rittigem. Podle některých měla být jakousi spojkou mezi premiérem a šéfem ODS a tímto vlivným zákulisním hráčem občanských demokratů.

Spekuluje se také, že právě Rittig daroval Janě Nečasové šperky za miliony, o které se zajímá policie. Ze svých příjmů si je prý koupit nemohla. Tato informace ale nebyla dosud potvrzena.

Témata:  Petr Nečas Miroslav Macek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy