Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fischer vyhodil náměstka. Nepoctivě získal vysokoškolský diplom

Fischer vyhodil náměstka. Nepoctivě získal vysokoškolský diplom

Foto: jan-fischer.cz

Náměstek Lubomír Toman na ministerstvu financí končí. Důvodem bylo zjištění reportérů pořadu televize Nova Na vlastní oči, kteří zjistili, že se náměstek pravděpodobně prokazuje falešným vysokoškolským diplomem. O jeho odvolání rozhodl ministr Jan Fischer.

 

Konkrétně měl diplom z jedné bratislavské univerzity. Ta ale televizi Nova potvrdila, že jeho diplom nikdy nevydala. Toman sice vše popíral, ale jak k diplomu přišel, to nedokázal vysvětlit. A to se nelíbilo ani ministru Janu Fischerovi.

 "Protože náměstek Toman prohlášení Ekonomické univerzity v Bratislavě doposud nevyvrátil ani neuvedl na pravou míru, rozhodl jsem se ho odvolat, protože jeho setrvání ve funkci by bylo v této situaci pro mě morálně a osobně neslučitelné. Stejně tak jsem se zachoval i při nedávném odvolání Radka Šnábla," uvedl Fischer s tím, že Tomanovi dává ještě čas do 16. září, aby získání diplomu doložil.

 "Odmítám, aby byla jakkoliv snižována důvěryhodnost ministerstva, v tomto ohledu měřím všem stejným metrem a nevidím důvod situaci řešit zametáním pod koberec, jak tomu bylo na Ministerstvu financí v minulosti zvykem," dodal Fischer.

 Podrobnou reportáž o celém skandálu uvidíte ve středu večer ve 22 hodin v pořadu Na vlastní oči. 

 

Témata:  Jan Fischer

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy