Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Česku jsou nebezpečné nabíječky pro mobily. ČOI zakázala jejich prodej

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Česká obchodní inspekce (ČOI) zakázala kvůli vysokému riziku úrazu elektrickým proudem prodej nabíječky mobilních telefonů Premium Caliber PW-3IT a nařídila stažení čínského výrobku z trhu.

ČTK to dnes sdělil mluvčí inspekce Jiří Fröhlich. V krátké době je to druhý obdobný případ, minulý týden ze stejného důvodu inspekce zakázala prodej čínské nabíječky Mobil Phone Charger 14 in 1, 5G/6G.

Podle zjištění ČOI nabíječky s označením Premium Caliber PW-3IT mají nedostatečnou izolaci mezi primární a sekundární částí a kvůli tomu uživatelům, kteří se dotknou nabíječky v elektrické zásuvce, hrozí vážný úraz až smrt po zásahu elektrickým proudem. Na výrobku a obalu navíc chybí identifikační údaje výrobce, doplnil mluvčí.

Více informací včetně fotografií nabíječky ČOI zveřejnila na svém webu.

Témata:  Česko mobily

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy