V Británii zemřel chlapeček, který se narodil po vraždě své matky

Po čtyřech dnech v kritickém stavu dnes ráno zemřel v londýnské nemocnici chlapeček, kterého zdravotníci přivedli na svět, když byla jeho šestadvacetiletá matka v sobotu ubodána.

Ilustrační fotografie
reklama

Informovala o tom londýnská policie, která zveřejnila i záznam z bezpečnostní kamery u místa činu s možným pachatelem. Matka Kelly Mary Fauvrelleová, která byla v osmém měsíci těhotenství, svým zraněním na místě podlehla.

"Dnes ráno jsme dostali smutnou zprávu, že Kellyin chlapeček Riley v nemocnici zemřel. Naše myšlenky jsou s jejich rodinou," citovala agentura Reuters detektiva Micka Normana. Dítě přivedli zdravotníci na svět přímo na místě, kde byla matka ubodána.

Motiv útoku byl i dnes ráno neznámý, stejně jako pachatel. Policie uvedla, že se potýká s "mimořádně náročným vyšetřováním", a požádala o pomoc kohokoli, kdo může poskytnout relevantní informace. Sedmatřicetiletý muž zadržený o víkendu kvůli podezření z vraždy byl mezitím bez dalších úkonů propuštěn.

Zveřejněné video ukazuje okamžiky těsně před útokem a těsně po něm v sobotu časně ráno. Neznámý muž v něm nejdříve kráčí směrem k londýnskému bydlišti Fauvrelleové, načež zhruba o deset minut později utíká opačným směrem. Vyšetřovatelé podle Normana potřebují muže identifikovat, "třeba i jen kvůli tomu, aby byl vyřazen z vyšetřování".

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky