Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiše konec Mayové nepřekvapil, doufá v druhé referendum

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka / EuroZprávy.cz / INCORP images

Českého premiéra Andreje Babiše (ANO) nepřekvapilo dnešní oznámení britské premiérky Theresy Mayové, že 7. června skončí jako vůdkyně konzervativců.

Babiš to řekl novinářům poté, co v Průhonicích odevzdal svůj hlas ve volbách do Evropského parlamentu. Babiš doufá, že se ve Velké Británii uskuteční předčasné volby a také referendum, po kterém by země zůstala v Evropské unii.

"To se víceméně čekalo, já stále doufám, že budou předčasné volby a nakonec ještě jedno referendum," řekl novinářům Babiš při dotazu na Mayovou. Britští občané by podle něj dostali díky tomu příležitost pochopit, že se v prvním referendum o odchodu z unie rozhodli na základě nepravdivých dezinformací. "Věřím, že Británie zůstane v EU, pro nás to byl jeden z hlavních spojenců," dodal.

Témata:  Andrej Babiš Theresa Mayová Brexit

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

Jak na mimosoudní řešení sporů

K obchodnímu styku mezi spotřebiteli a podnikateli dochází nesčetněkrát denně. Není proto divu, že je mezi nimi také mnoho sporů. Některé se podaří urovnat domluvou, u jiných se však oboustranně přijatelného řešení dospět nepodaří. Jelikož se drtivá většina těchto sporů týká nízkých částek, soudní řešení sporů se kvůli soudním poplatkům a nákladům na advokátní služby často nevyplatí. Existuje však alternativní způsob řešení těchto sporů, kterého mohou spotřebitelé využít, jelikož je levnější a rychlejší.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy