Tragická nehoda na Pražském okruhu: Autobus s vězni začal hořet

Jednotky Integrovaného záchranného systému zasahují u vážné nehody autobusu a nákladního auta na Pražském okruhu. Nehoda si vyžádala minimálně jedno úmrtí a 14 zraněných osob. Mezi účastníky figuroval i vězeňský autobus, trestanci jsou však v kompetenci policie.

Nehoda autobusu na Pražském okruhu
reklama

Podle informací serveru EuroZprávy.cz došlo k dopravní nehodě tří vozidel, z nichž jedno převáželo vojenskou techniku, na 19. kilometru pražského okruhu ve směru od dálnice D1 k dálnici D5 u městské části Řeporyje. Nehoda si vyžádala jedno úmrtí.

„Komunikace je směrem k dálnici D5 s ohledem na následky nehody zcela uzavřená,“ uvedl pro EuroZprávy.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. V opačném směru je provoz omezen. Policisté odklání dopravu a podle odhadů bude odstranění následků trvat několik hodin.

Jedním ze tří vozidel, která havarovala, je autobus Vězeňské služby. „Osoby přepravované v tomto voze by měly být v tuto chvíli v naší kompetenci,“ konstatuje mluvčí Hulan.

Pražští hasiči na Twitteru uvedli, že požár vozidel už je pod kontrolou a na místě probíhá dohašování. Do péče Zdravotnické záchranné služby předali několik osob, na místě zasahuje i vrtulník letecké záchranky.

Záchranáři na sociální síti upřesnili, že je na místě 12 lehce, 1 středně a 1 těžce zraněný člověk, a potvrdili také jedno úmrtí. U nehody zasahovalo 5 sanitek a vrtulník a byl vyhlášen traumaplán. Zasahuje i speciální vůz Atego.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky