Jaromír Soukup chce kandidovat na prezidenta

Mediální podnikatel Jaromír Soukup hodlá kandidovat v příštích prezidentských volbách. Řekl to v pondělí ve své televizi Barrandov na dotaz divačky. Počátkem letošního roku oznámil Soukup založení politického hnutí List.

Jaromír Soukup
reklama

Soukup uvedl, že dotazů na svoji případnou prezidentskou kandidaturu dostává řadu. "Já o tom docela vážně uvažuji. Ta věc přijde v roce 2023. A když vidím docela slušnou podporu ve výzkumech, vysokou známost mého jména, skoro 90 procent, a poměrně málo lidí, zhruba jenom okolo deseti procent, kteří mě opravdu nemusí, tak o tom uvažuji," uvedl Soukup. Posléze řekl, že kandidovat skutečně zkusí. "Uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Soukup, který je majitelem mediálních firem Médea Group a Empresa Media, ohlásil letos v lednu založení hnutí List Jaromíra Soukupa. Uvedl tehdy, že chce bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. V půlce března oznámil, že se nechystá být předsedou tohoto hnutí a neplánuje za něj ani kandidovat ve volbách.

Soukup se kolem politiky angažoval už dřív. Pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a později financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky