Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Barrandov zruší čtyři diskusní pořady Jaromíra Soukupa

Jaromír Soukup
Jaromír Soukup
Foto: Instagram

Televize Barrandov zruší diskusní pořady Aréna Jaromíra Soukupa, Duel Jaromíra Soukupa, Jaromír Soukup LIVE a také Týden podle Jaromíra Soukupa. ČTK to dnes řekla mluvčí televize Marie Opálková, přesný termín zrušení pořadů však neuvedla. Majitel televize Jaromír Soukup v současnosti moderuje 11 pořadů.

Podle serveru Lidovky.cz Soukup uvedl, že důvodem je bezobsažnost toho, co v nich politici říkají. Podle něj se do jeho televize vrátí, až se polepší. Vlajkovou lodí mezi pořady je čtvrteční Týden s prezidentem. Posledním pořadem, který Soukup začal uvádět, byly Moje zprávy plus.

Za rozhodnutím zrušit diskusní pořady může podle Lidovek stát i pokles sledovanosti televize, která se podle serveru meziročně snížila téměř o pětinu. Tento týden se na obrazovky TV Barrandov vrátila zpravodajská relace Naše zprávy, kterou Soukup zrušil loni v létě a později nahradil pořadem Moje zprávy. Podle RRTV ale nový pořad není zpravodajský a neplní tak podmínky licence.

Podle údajů Asociace televizních organizací skupině Barrandov Televizní Studio klesl loni celodenní podíl na sledovanosti o 1,7 procentního bodu na sedm procent.

Soukup televizi ovládl v roce 2013. Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media tento měsíc také založil politické hnutí List Jaromíra Soukupa. Hnutí se podle Soukupa bude ucházet o zájem voličů, neupřesnil ale zda již v letošních květnových volbách do europarlamentu.

Témata:  Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy