Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Česko se žene silný vítr. Předpověď počasí na noc a čtvrtek 4. dubna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Ve středu a ve čtvrtek zasáhne Moravu, Českomoravskou vrchovinu a východ Čech silný vítr. Nárazy mohou dosáhnout rychlosti 55 až 70 kilometrů v hodině, uvedl v aktuální výstraze Český hydrometeorologický ústav.

Intenzivně foukat začne ve středu. V noci se vítr utiší, ale během čtvrtečního dne ve východní polovině republiky znovu zesílí až na 70 kilometrů za hodinu. Večer začne vítr slábnout.

Vítr může poškodit stromy a lesní porosty nebo způsobit menší škody na budovách. Hrozí také nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi, uvedli meteorologové. Lidé se musejí připravit na možné komplikace v dopravě, měli by také zajistit okna a dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty nebo zabezpečit skleníky. Návštěvníci hor mají omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

Předpověď na noc a čtvrtek Po přední straně oblasti nízkého tlaku vzduchu nad západní Evropou k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Počasí v noci (22-07): Jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku místy zvětšená oblačnost. Nejnižší teploty 10 až 6 °C, v západní polovině Čech kolem 4 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech vítr jen mírný 2 až 5 m/s. Tlaková tendence: slabý pokles Počasí přes den (07-24): Jasno až polojasno, ve východní polovině území polojasno až oblačno. Odpoledne a večer na západě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 16 až 20 °C. Čerstvý jihovýchodní vítr 7 až 12 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), na horách na severu kolem 25 m/s (90 km/h), bude večer slábnout. V západní polovině Čech vítr mírný 3 až 7 m/s. Tlaková tendence: mírný pokles, večer mírný vzestup

Témata:  počasí vítr

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy