Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velikonoce 2019: Státní svátky a zavřené obchody - PŘEHLED, co nás letos čeká

Velikonoce, ilustrační fotografie
Velikonoce, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Za necelý měsíc jsou tady Velikonoce. Svátky, které má většina z nás spojené s pomlázkami a vajíčky, s sebou ale přináší víc než jen to. Zavřou se obchody, žáci dostanou prázdniny a pracující se mohou těšit na prodloužený víkend.

Velikonoční neděle letos připadá na 21. dubna. Školákům však začíná volno už ve čtvrtek 18. dubna a doma budou i na Velký pátek 19. dubna 2019. Velikonoční pondělí následně slavíme 22. dubna, což znamená, že se do školy vrátí až v úterý 23. dubna 2019. 

Pracující mají volno o jeden den kratší. Státní svátek totiž připadá až na pátek 19. dubna a na pondělí 22. dubna. Obdobně jako studenti se tak vrátí do zaměstnání až v úterý 23. dubna.

Nakoupit si můžete během pátku nebo víkendu, v pondělí ale zůstanou dveře obchodů uzavřené. Nezapomeňte se proto na Velikonoce však dobře zásobit.

Témata:  Velikonoce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy