Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Velikonoce 2019: Státní svátky a zavřené obchody - PŘEHLED, co nás letos čeká

Velikonoce, ilustrační fotografie
Velikonoce, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Za necelý měsíc jsou tady Velikonoce. Svátky, které má většina z nás spojené s pomlázkami a vajíčky, s sebou ale přináší víc než jen to. Zavřou se obchody, žáci dostanou prázdniny a pracující se mohou těšit na prodloužený víkend.

Velikonoční neděle letos připadá na 21. dubna. Školákům však začíná volno už ve čtvrtek 18. dubna a doma budou i na Velký pátek 19. dubna 2019. Velikonoční pondělí následně slavíme 22. dubna, což znamená, že se do školy vrátí až v úterý 23. dubna 2019. 

Pracující mají volno o jeden den kratší. Státní svátek totiž připadá až na pátek 19. dubna a na pondělí 22. dubna. Obdobně jako studenti se tak vrátí do zaměstnání až v úterý 23. dubna.

Nakoupit si můžete během pátku nebo víkendu, v pondělí ale zůstanou dveře obchodů uzavřené. Nezapomeňte se proto na Velikonoce však dobře zásobit.

Témata:  Velikonoce

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy