Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nouzové přistání Boeingu 737 MAX 8 na Floridě. Selhání motorů

Boeing 737 MAX 8 Northwest Airlines
Boeing 737 MAX 8 Northwest Airlines
Foto: Reprofoto YouTube

Boeing 737 MAX 8 americké letecké společnosti Southwest Airlines musel dnes kvůli problému s motory nouzově přistát na mezinárodním letišti v Orlandu na Floridě.

Letoun bez pasažérů původně směřoval na letiště Victorville v Kalifornii. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na americký Federální úřad pro letectví (FAA).

Po nehodě letounu tohoto typu v Etiopii, při níž 10. března zemřelo všech 157 lidí na palubě, nesmí letouny Boeing 737 MAX 8 a MAX 9 létat ve Spojených státech a desítkách dalších zemí. Stejný model letadla společnosti Lion Air se na konci října zřítil do Jávského moře. Obě havárie měly podobný průběh.

"Letadlo se obrátilo a přistálo bezpečně v Orlandu," informovala FAA. Na palubě nebyl žádný pasažér, aerolinky chtěly stroj jen přemístit na jiné letiště. Třebaže FAA lety boeingů této řady zakázala, cesty z jednoho letiště na jiné, kde má být letadlo odstaveno, jsou povolené.

Společnost Boeing "o incidentu ví a poskytuje svému zákazníkovi (technickou) podporu", řekl její mluvčí. Letecká společnost Southwest Airlines se zatím k věci nevyjádřila.

Témata:  Northwest Airlines Boeing 737 Max USA

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy