Škoda Auto představila městské SUV Kamiq, je nečekaně velké

Škoda Auto představila městské SUV Kamiq, nabídne pět typů motoru. Ekologickou variantou bude pohon na zemní plyn. Premiéra vozu bude na ženevském autosalonu v březnu. Novým modelem chce Škoda Auto oslovit nové zákazníky, informovala dnes v tiskové zprávě.

Škoda Kamiq
reklama

Vůz je dlouhý 4,241 metru, má šířku 1,793 metru, výšku 1,531 metru a rozvor měří 2,651 metru. Podvozek vozu má světlou výšku o 37 milimetrů vyšší než Škoda Scala.

Všechny motory Kamiqu mají přímé vstřikování, vybavené jsou turbodmychadlem, rekuperací brzdné energie a Start-Stop systémem. Základní tříválcový motor 1,0 TSI má výkon 70 kW, další motorové verze jsou 1,0 TSI o výkonu 85 kW, čtyřválcový naftový motor 1,6 TDI s výkonem 85 kW, tříválcový motor s pohonem na zemní plyn o výkonu 66 kW a nejvýkonnější čtyřválcový motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW standardně dodávaný s manuální šestistupňovou převodovkou, na přání s automatickou sedmistupňovou převodovkou DSG.

"Kamiq zajímavě kombinuje vysokou pozici sedadel, typickou pro vozy SUV, s dobrým výhledem z vozu, dynamické jízdní vlastnosti, emocionální design, vysokou úroveň bezpečnosti a nejmodernější možnosti konektivity," uvedl předseda představenstva Škody Auto Bernhard Maier.

Jako první model značky Škoda má Kamiq ve full LED variantě dělené přední světlomety se světlem pro denní svícení, tvořeným čtyřmi LED prvky, umístěným nad hlavním světlometem.

Interiéru dominuje samostatný displej s úhlopříčkou 9,2 palce v zorném poli řidiče, který je dle automobilky jedním největších ve třídě.

Kamiq je třetí SUV model Škody pro evropský trh. Podobně jako u modelů Kodiaq a Koroq pochází název z jazyka Inuitů, kteří obývají sever Kanady a Grónsko. Slovo kamiq popisuje stav, kdy něco přirozeně "padne jako ulité" za všech okolností.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky