Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie pořídí 55 nových motocyklů za 30 milionů korun

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Policie z části obmění svůj motocyklový park, pořídí 55 nových motocyklů značky BMW za 30 milionů korun. Prvních 15 strojů dnes převzala v Brně, dalších 40 dostane příští rok. Stroje financoval Fond zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

"Nové motocykly jsou určené pro dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu na všech typech komunikací. Samozřejmě je využíváme i k zajištění různých doprovodů, sportovních a kulturních akcí," řekl ředitel dopravní policie Tomáš Lerch. Doplnil, že motocykly dostanou krajská ředitelství napříč republikou. Z dnes převzatých v Brně čtyři zůstanou v Jihomoravském kraji.

Flotila policejního mototeamu má kolem 240 motocyklů, jejich počet se novou zakázkou nezvýší. Starší kusy policisté vyřadí pro účely vzdělávání a výcviku.

Dopravní policisté například v roce 2009 nakupovali Yamahy FZ6SA Fazer v policejní úpravě a cestovní FJR1300A. V policejních službách jsou i motocykly značky Honda. Vedle velkých cestovních ST 1300 Pan European jsou to městské Hondy CB 250. V roce 2016 policie za 60 milionů korun nakoupila 135 nových motocyklů BMW. Dvě třetiny dodávaných strojů tvořily cestovní motorky střední třídy F800GT vybavené řadovým dvouválcem o výkonu 90 koní. Zbytek tvořily dálniční expresy R1200RT o výkonu 125 koní, které dokážou jet rychlostí přes 220 km/h. O tento typ jde také v případě 55 nových motocyklů.

"Tyto motocykly používáme už dva roky. Pro výkon služby to jsou nejlepší motocykly, které jsme kdy měli," řekl ČTK vrchní komisař odboru služby dopravní policie a šéf mototeamu Jihomoravského kraje Petr Matoušek. Na strojích najel stovky kilometrů.

Témata:  Policie ČR

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy