Žena uštknutá mambou je stále v umělém spánku. Smrtelně jedovatý had v pražských Hlubočepích uniká

Třicetiletá pacientka, kterou v pondělí večer v pražských Hlubočepích uštkla mamba zelená, je stále v umělém spánku, její stav zůstává vážný. ČTK to dnes řekl mluvčí Všeobecné fakultní nemocnice (VFN) v Praze Filip Brož. Hada, jehož majitelkou je zřejmě uštknutá žena, se zatím nepodařilo odchytit. Had pravděpodobně zůstal v domě, policie jeho obyvatele evakuovala.

Mamba zelená
reklama

"Dnes se zkontrolují nástrahy, zda se do nich had chytil," řekl ČTK mluvčí policie Jan Rybanský. V případě, že se tak nestane, bude se v pátrání pokračovat, dodal.

Okolnosti úniku smrtelně jedovatého hada policisté vyšetřují, ženu vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu zatím nevyslechli. Podle Brože zůstává stav ženy, které bylo podáno antisérum, vážný. "Musíme počkat další dny, abychom věděli, jak to pokračuje," uvedl.

Podle specialistů na odchyt jedovatých hadů z pražské zoologické zahrady je velmi nepravděpodobné, že had by s ohledem na nízké venkovní teploty opustil zdi bytu, případně domu. Smrtelně jedovatá mamba zelená unikla v pražských Hlubočepích v ulici V Bokách I v úterý večer.

Témata: Praha | hadi | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky