Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jak nepřijít o státní podporu a kdy poslat peníze na stavebko?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

S blížícím se koncem roku je opět nejvyšší čas vložit peníze na účet stavebního spoření. Pokud na něj vložíte alespoň 20 000 korun za rok, získáte nárok na plnou státní podporu. V závěru roku je však třeba hlídat si termín odeslání peněz na účet pro její získání.

Jednou z mnoha výhod stavebního spoření je každoroční příspěvek Ministerstva financí, který aktuálně činí až 2 000 korun ročně. Kdy ale nejpozději na stavebko peníze vložit, aby byly připsány včas, to znamená ještě v roce 2018?

Platba převodním příkazem nebo v hotovosti v bance se splatností 28. 12. 2018. Klient by si měl ověřit, zda jeho banka ještě akceptuje příkazy s datem splatnosti 28. 12. 2018.

Platba v hotovosti na pokladnách v sídle Raiffeisen stavební spořitelny, Koněvova 2747/99, Praha 3, a to nejpozději do 31. 12. 2018 do 14:00 hodin.

Platba poštovní poukázkou do 14. 12. 2018.

„Závěr roku bývá hektický, a proto by klienti neměli odeslání peněz nechávat na poslední chvíli. Ideálně by to měli stihnout do 21. prosince letošního roku. To platí i v případě, že si ještě budou chtít uzavřít nové stavební spoření a získat státní příspěvek za tento rok. Pokud finančního poradce nebo naši centrálu navštíví včas, vyhnou se frontám a zbytečnému čekání,“ říká Lenka Molnárová, tisková mluvčí RSTS.

V Raiffeisen stavební spořitelně si klienti mohou uzavřít stavební spoření pro sebe s celkovým ročním výnosem až 3,6 % ročně nebo pro děti a mladé se zhodnocením až 4 % ročně.

Témata:  stavební spoření spoření finance

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

CZK

Šmejdi vytahují z lidí peníze za promlčené dluhy. Jak se bránit?

Spotřebitelská poradna dTestu se setkává s případy lidí, kterým vznikl dluh tak dávno, že už na něj zapomněli. Léta ho po nich totiž nikdo nevymáhal. Z ničeho nic jim však přišla výzva od advokátů vymahačské společnosti, ať dluh neprodleně uhradí, jinak na ně bude podána žaloba. Jde o prázdné výhrůžky, nebo musí spotřebitel naopak zbystřit? A jak se vůbec bránit těmto praktikám?