Americká vědkyně tvrdí, že mezi vaším charakterem a jídlem, které máte rádi, je přímá souvislost. Její výzkum prokázal, že kořeněná jídla si vybírají lidé, kteří rádi riskují a touží po silných zážitcích.
Doktorka z Pennsylvánské státní univerzity zkoumala skupinu lidí, jejíž členové nesměli být kuřáci či trpět nějakým problémem, který by mohl narušit rozpoznávání chutí. Skupina nejprve podstoupila psychologické osobnostní testy, které odhalí, zda jste extrovert či naopak spíše uzavřený charakter.
Poté byl dobrovolníkům podán kapsacin, tedy látka, která způsobuje pálivost chilli papriček. Výsledek byl jasný. Jedinci, kteří byli podle testu spíše introverti, neměli rádi pálivou chuť. Naopak ta část skupiny, která dávala přednost riskování a intenzivním zážitkům, pálivou chuť milovala a čím více pálivost gradovala, tím byli spokojenější.
Související
24. října 2024 11:49
21. září 2024 9:07
8. září 2024 16:21
28. srpna 2024 12:06
27. srpna 2024 20:13
2. července 2024 17:22