Počasí se v létě zkazí. Má vůbec smysl plánovat dovolenou?

Současné teploty nijak nenaznačují, že bychom před sebou měli tropické léto. Naopak, meteorologové na nejbližší dny zvažují vydání výstrahy před sílícími dešti. A teploty se také drží spíše průměru. Můžeme v létě očekávat výraznější zvrat? Podle dlouhodobých předpovědí zřejmě nikoliv.

Ilustrační fotografie
reklama

Britský portál AccuWeather v dlouhodobé předpovědi počasí zatím ukazuje, že se velké teplotní výkyvy zřejmě konat nebudou. Oblačné až zatažené počasí s dešti by sice mělo s příchodem června ustoupit, teploty ale výrazně neporostou. 

V průběhu prvních týdnů se nepředpokládá, že by nějak markantně překračovaly hranici 25 stupňů. Bude sice polojasno až oblačno, může se ale objevit vítr a a místy i přeháňky.

Mírnějšího oteplení se dočkáme v polovině června, kdy teploty začnou růst až na 27 stupňů, objeví ale za doprovodu zvýšené oblačnosti, srážek a bouřek. 

Ty přetrvají i do začátku července, kdy se navíc ochladí. První prázdninové dny teploty klesnou na zhruba 25 stupňů a navíc se přidá déšť. Mírně se oteplí v polovině druhého červencového týdne, kdy by se mohly objevit tropické dny, nadále by ale mělo panovat polojasné až oblačné počasí.

Bouřkám se nevyhneme ani v posledních dvou červencových týdnech. Teploty navíc porostou až ke 30 stupňům, v závěru července se ale opět ochladí na zhruba 25 stupňů a vrátí se srážky.

O moc lépe nevypadá sni srpen. Ten sice během prvního týdne přinese vyšší až tropické teploty, hned od druhého týdne se ale opět ochladí a kromě bouřek se objeví i přeháňky. 

Poslední dva srpnové týdny se tropy objeví jen výjimečně. Podle dlouhodobé předpovědi se počasí spíše zkazí a ochladí se. Mohou se navíc opět objevit četnější srážky.

Témata: počasí | léto | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky