Předpověď počasí: Kdy letos vyrazit k moři do Chorvatska?

Nejoblíbenější destinací českých turistů zůstává i nadále Chorvatsko. Každý rok do něj zamíří statisíce lidí užít si prázdniny u moře. Připravili jsme proto pro vás podrobnou předpověď počasí na jednotlivé letní týdny, která na základě dat ze serveru AccuWeather ukazuje, kdy je nejlepší se letos vydat na dovolenou.

Chorvatsko, Split
reklama

Květen

V průběhu stávajícího měsíce cestu do Chorvatska příliš doporučit nelze. Teploty tam sice panují vyšší než u nás, řada přímořských letovisk je ale bičována deštěm. 

Pokud přesto máte neodolatelnou touhu odcestovat už nyní, počkejte si na poslední dekádu měsíce. V období od 20. do 30. května totiž teploty nejen že vyrostou až k téměř 30 stupňům, ale zároveň nebude tak deštivo. Přesto bude panovat spíše polojasné počasí s bouřkami.

Červen

Během prvního červnového týdne budou teploty překonávat 25 stupňů a většinou bude slunečno. Mírně se počasí zkazí ke konci druhého týdne, kdy by se měl objevit déšť. 

Po zbytek měsíce ale bude panovat prakticky jednotvárné počasí. Teploty kolem 28 stupňů a polojasná až oblačná obloha. Ideální na dovolenou pro ty, kteří se chtějí vyhnout tropickým teplotám.

Červenec

Léto s sebou přinese teploty kolem 30 stupňů. Během prvních dvou týdnů by neměly být o moc vyšší, bude ale slunečno nebo polojasno. Noční teploty by se navíc měly pohybovat kolem 20 stupňů, a tedy lze očekávat tropické noci.

Mírně se zatáhne od poloviny července. Až do konce měsíce hrozí vyšší výskyt bouřek a slunečné počasí vystřídají polojasné, místy oblačné dny. Teploty ale hravě překonají 30 stupňů a v noci dokonce vyrostou i na 25 stupňů.

Srpen

Dlouhodobá předpověď ukazuje, že červenec je pro dovolenou v Chorvatsku lepší volbou, než srpen. Do toho totiž vstoupí kromě bouřek i oblačné počasí a ochlazení. Teploty by mohly minimálně zpočátku klesat i pod 30 stupňů.

Vyjasnit by se mohlo v polovině měsíce, ke konci srpna se ale začne léto postupně loučit a tropy opadávat. Pokud tedy máte v plánu vyrazit letos do Chorvatska v srpnu a vyžaduje tropy, počítejte spíše s prvními třemi, resp. druhým a třetím týdnem.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky