Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo průmyslu spustilo call centrum pro podnikatele

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ministerstvo průmyslu dnes spustilo call centrum pro živnostníky a podnikatele v návaznosti na dnešní nová opatření kvůli šíření koronaviru.

Informační linka má telefonní číslo: 224 854 444. Ministerstvo o tom informovalo na svém webu.

Resort tak učinil kvůli opatřením, o kterých dnes v noci rozhodla vláda. Od dnešních 06:00 musí být uzavřené obchody s výjimkou prodejen potravin, lékáren, drogerií, čerpacích stanic a některých dalších. Opatření má trvat do úterý 24. března 06:00. Nařízení se týká také například kadeřnických a kosmetických salonů.

Zástupci vlády ale během víkendu jednají o možné konkretizaci nařízení, jednou z možností je výjimka pro drobné stavebniny. Ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO) dnes jednal také se zástupci Hospodářské komory, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů nebo Svazu obchodu a cestovního ruchu.

Se stejnou účinností kabinet zakázal přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb, výjimkou je například zaměstnanecké stravování. Restaurace také mohou jídlo vydávat okénkem. Od dnešních 06:00 také platí zákaz provozu heren a kasin.

Témata:  Ministerstvo průmyslu a obchodu Koronavirus COVID-19 podnikatelé Telefony

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.