Boeing získal v srpnu objednávky na osm letadel, včetně 737 MAX

Americký výrobce letadel Boeing získal v srpnu objednávky na osm letadel, včetně letošních prvních objednávek na letadlo 737 MAX. Přišel však také o objednávky na 20 letadel. Sedmý měsíc za sebou tak počet zrušených objednávek překonal počet nově získaných. Od počátku letošního roku získal Boeing objednávky na 67 letadel. Vyplývá to z měsíčních údajů, které dnes Boeing zveřejnil.

Boeing
reklama

V srpnu přišel Boeing o objednávku na dalších 17 letadel 737 MAX, která již od loňského jara nesmí létat. Celkem tak letos odběratelé zrušili nebo převedli na jiný model objednávky na 445 letadel MAX. Celkově přišel Boeing letos o 932 objednávek na letadla.

Boeing v srpnu dodal odběratelům 13 letadel, o pět méně než loni v srpnu. V červenci dodal pouze čtyři letadla. Za osm měsíců letošního roku dodávky letadel klesly o 68,5 procenta na 87 letadel.

První letošní objednávka na stroj MAX přišla od polských Enter Air, které si objednaly dvě letadla s opcí na dvě další. Boeing také získal tři objednávky na MAX od neidentifikovaných zákazníků.

Americký výrobce letadel se kromě problémů se svým nejprodávanějším letadlem 737 MAX dostal letos do dalších problémů kvůli koronavirové krizi. Ta paralyzovala leteckou dopravu a prudce snížila poptávku po nových letadlech. V roce 2018, ještě před problémy s letadly MAX, Boeing prodal rekordních 806 letadel, napsala agentura Reuters.

Témata: Boeing | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky