Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Billa dnes spustila pilotní verzi svého e-shopu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jana Maxová / EuroZprávy.cz / MoneyMAG.cz

Řetězec Billa dnes v Česku spustil pilotní verzi svého e-shopu, dostupný je zatím v Praze a v Brně. Zákazníkům nabízí rozvoz potravin, drogistického zboží nebo květin. Po vyhodnocení zkušebního provozu firma plánuje službu rozšířit i do dalších měst. Řetězec o tom ČTK informoval v tiskové zprávě.

Na e-shopu je v počáteční fázi 7000 položek, kurýři společnosti DODO je budou rozvážet přímo ze skladů v Praze a v Brně. Minimální hodnota nákupu je 200 korun, dopravu mají zákazníci zdarma, informovala firma. "Naší vizí je být zákazníkům dostupnější tak, aby každý, kdo u nás chce nakoupit, našel svoji oblíbenou Billu za rohem. Proto dlouhodobě usilujeme o rozšiřování naší sítě, abychom tuto vizi naplnili. Spuštění nového e-shopu nám v naplňování tohoto cíle velmi pomáhá," uvedl generální ředitel Billy Liam Casey.

Než firma pilotní verzi e-shopu pro veřejnost spustila, testovali jeho provoz zaměstnanci, řekla mluvčí Dana Bratánková.

Rozvoz potravin a dalšího spotřebního zboží v Česku zajišťují také obchody Albert, Tesco, Penny, Coop, Rohlík.cz nebo Košík.cz. Řetězec Globus naopak v pražském Zličíně a v Ostravě nabízí výdejní službu. Svůj e-shop má i Lidl, objednat si přes něj lze nepotravinářské zboží.

Témata:  Billa e-shopy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy