Billa chce příští rok otevřít 12 nových prodejen

Supermarkety Billa chtějí v příštím roce otevřít 12 nových prodejen. Rekonstrukcí by mělo projít dalších 45 obchodů. Do roku 2025 plánuje řetězec provozovat v ČR 300 prodejen, dnes jich má 226. Firma to uvedla v dnešní tiskové zprávě. V silné expanzi pokračují v Česku i další obchodní řetězce.

Ilustrační fotografie
reklama

Letos Billa otevřela osm obchodů, stejný počet prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Nové prodejny byly otevřeny například ve Strančicích, Praze 9 a 12, Brně či Českých Budějovicích. Billa tak v ČR investovala přes půl miliardy korun. Supermarkety Billa v Česku loni zvýšily tržby o 12 procent na 25,6 miliardy Kč. Zisk řetězce klesl o 22 procent na 370 milionů korun.

"Součástí naší dlouhodobé strategie je poskytovat našim zákazníkům trvale kvalitní servis na prodejnách. Ten je postaven mimo jiné i na vybavení prodejen, proto v současnosti vybavujeme naše prodejny těmi nejmodernějšími a technologicky vyspělými a šetrnými technologiemi," uvedl generální ředitel Jaroslaw Szczypka.

Konkurenční diskonty Lidl letos plánovaly otevřít celkem šest obchodů. Nový hypermarket Globus by mohl vyrůst v Kladně na Růžovém poli. Také diskonty Penny Market pokračují v expanzi, již dříve uvedly, že letos chtějí otevřít osm až deset nových prodejen. Síť prodejen s potravinami Žabka plánuje otvírat v ČR každý rok čtyři až deset poboček.

Lidé míří letos častěji do supermarketů a diskontů i na větší nákupy než v minulosti. Diskonty preferuje letos 21,5 procenta spotřebitelů, zatímco v roce 2014 šlo o 17,3 procenta. Podíl supermarketů stoupl z 15,4 na 17 procent. Hypermarkety jsou nadále hlavním nákupním místem rychloobrátkového zboží pro téměř třetinu Čechů, jejich podíl ale klesá. Vyplývá to ze studie GfK Shopping FMCG.

Témata: Billa | nákupy | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky