Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké akcie zažijí prudký propad, pokud nebudu opět zvolen, varuje Trump

Donald Trump
Donald Trump
Foto: NASA

Donald Trump dnes varoval, že americké akcie zažijí prudký propad, pokud nebude v listopadu znovu zvolen prezidentem Spojených států. Uvedl rovněž, že jeho administrativa v dohledné době oznámí snížení daní pro střední třídu.

Americký prezident podle agentury Reuters během návštěvy Indie řekl představitelům podnikatelského sektoru, že akcie v případě jeho znovuzvolení výrazně posílí. "Pokud nezvítězím, uvidíte propad, jaký jste ještě nikdy neviděli," dodal.

Trump dnes rovněž upozornil, že blížící se prezidentské volby v USA brzdí růst americké ekonomiky, která je největší na světě. Prohlásil, že "pokud bude zvolena špatná osoba, všechno se zastaví" a nezaměstnanost se zvýší, napsala agentura AP.

Americké ministerstvo obchodu koncem ledna oznámilo, že hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se vloni zvýšil o 2,3 procenta. Hospodářský růst tak byl nejpomalejší od roku 2016 a druhý rok za sebou nesplnil tříprocentní cíl Trumpovy administrativy.

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech se v lednu mírně zvýšila na 3,6 procenta. V prosinci činila 3,5 procenta, což představuje nejnižší úroveň za půl století.

Témata:  Donald Trump akcie USA

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.