Americké akcie zažijí prudký propad, pokud nebudu opět zvolen, varuje Trump

Donald Trump dnes varoval, že americké akcie zažijí prudký propad, pokud nebude v listopadu znovu zvolen prezidentem Spojených států. Uvedl rovněž, že jeho administrativa v dohledné době oznámí snížení daní pro střední třídu.

Donald Trump
reklama

Americký prezident podle agentury Reuters během návštěvy Indie řekl představitelům podnikatelského sektoru, že akcie v případě jeho znovuzvolení výrazně posílí. "Pokud nezvítězím, uvidíte propad, jaký jste ještě nikdy neviděli," dodal.

Trump dnes rovněž upozornil, že blížící se prezidentské volby v USA brzdí růst americké ekonomiky, která je největší na světě. Prohlásil, že "pokud bude zvolena špatná osoba, všechno se zastaví" a nezaměstnanost se zvýší, napsala agentura AP.

Americké ministerstvo obchodu koncem ledna oznámilo, že hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se vloni zvýšil o 2,3 procenta. Hospodářský růst tak byl nejpomalejší od roku 2016 a druhý rok za sebou nesplnil tříprocentní cíl Trumpovy administrativy.

Míra nezaměstnanosti ve Spojených státech se v lednu mírně zvýšila na 3,6 procenta. V prosinci činila 3,5 procenta, což představuje nejnižší úroveň za půl století.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky